Truda van der Kooij: Het is officieel lente!

Foto: Truda van der kooij

Truda van der Kooij is een super zangeres met het hart op de juiste plek. Als columniste is ze ook bezig om flink aan de weg te timmeren. Deze keer heeft ze het over de lente en wat dat allemaal met zich mee brengt.

Het is officieel lente!

De bomen hebben weer frisse nieuwe blaadjes, de zon laat zich zien, de winterjassen kunnen weer in de kast en de kleding wordt weer korter bloter en luchtiger! En juist daar! Bij de blote luchtige kleding knelt de schoen (of moet ik zeggen het te krappe lentejurkje)? Daar sta je dan! voor die veel te confronterende slaapkamerspiegel, met al je schattige zomerjurkjes van vorig jaar uitgestald op het bed om ze allemaal door te gaan passen (wat een lef! Zo ‘s ochtends om 7 uur al). Met gevaar voor eigen leven (ik ben hartpatiënt en een hartaanval is bij dit soort risicovolle acties een serieuze optie)

Pas ik het eerste jurkje.. gelukkig! Die Past! Totdat ik aan de rechterzijde net onder mijn taille opeens een beker warme chocomelk met slagroom zie uitsteken! Ach denk ik nog geruststellend, zolang het bij die ene choco uitbarsting blijft komt het vast goed. Totdat dan ineens.. fuck! aan de linkerzijde op dezelfde plek hangt een gezellig kaasplankje! Je weet wel die wie zo lekker smaken op een koude winteravond met een wijntje (teveel) erbij en voor de sfeer alle kaarsen in huis aan! Niet denkend aan de sexy jurkjes die je 3 maanden later weer aan wilt. Ik probeer het plankje nog weg te moffelen onder de tailleband van het jurkje, maar helaas……. een echte Franse kaas laat zich niet zomaar uit het veld slaan en wandelt na 20 seconden alweer terug naar de plek waar hij net zo comfortabel lag.

Mijn hart begint op dit punt al lichte overslagen te maken en ik besluit radicaal het jurkjes passen een maand uit te stellen! Ik was een week voor dit gevaarlijke pasmoment al begonnen aan de groene smoothies en koolhydraatvrij eten.. maar nu.. nu moet mijn lijf ook weer aan de sportschool geloven. Of gewoon nieuwe jurkjes kopen? Deze waren toch al niet meer hipster genoeg na een jaar! Begrijp me niet verkeerd! Ik hou van vrouwelijke curves en alles is perfect in evenwicht.. Maar zo een prachtig jurkje flatteert net iets meer zonder Franse kaas en chocobommen op de heupjes..

Iedereen om mij heen is er op dit moment ook mee bezig, als ik een rondje maak op mijn social media kanalen en rondkijk in mijn vrienden en kennissenkring. Ook de “standaard het hele jaar door slanke vrouwen” die met een grijns op hun gezicht tegen me zeggen: ik ben al maanden aan het trainen voor een zomerbody! Ik denk dan wel eens stiekempjes: “oke…. en wat ga je aan je hoofd doen dan?” Pff het leven van een zomerjurkjes dragende vrouw is zwaar! Maar we gaan er maar weer voor! Op naar de sportschool en daarna snel naar de herfst wat mij betreft om te kunnen daten met mijn Franse kaasvrienden! Ik mis ze nu al!..