Samen de toekomstdromen van kinderen waarmaken

Foto: Als ik later groot ben

Het project ‘Als ik later groot ben…’ verbindt de vragen en behoeften van jeugdigen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken met het aanbod in de stad. Iedereen moet kunnen worden wat hij of zij wil, ook kinderen die het thuis minder breed hebben. Er zijn veel partijen in Almere die zich hiervoor inzetten. Zij zijn verbonden via de ‘Als ik later groot ben’-brievenbus om samen de toekomstdromen van kinderen waar te maken. Het gaat niet alleen om verre toekomstdromen: alles wat jeugdigen nu of morgen nodig hebben om hun droom na te jagen, kan gedeeld worden in de brievenbus. De dromen worden online en offline opgehaald en vervolgens zoeken we samen met gezinnen naar passende oplossingen.

De brievenbus is sinds eind september open. De eerste kinderen en gezinnen hebben al contact gezocht. Kent u iemand die in aanmerking komt? Dan kunt u de brievenbus op verschillende manieren bereiken. De brievenbus bestaat zowel online (website, Facebook, Whatsapp en sms) als offline (brievenbussen en inloopspreekuur in de bieb in Almere Haven). Na het koppelen van vraag en aanbod volgen we een gezin om te kijken hoe het gaat en of de oplossing inderdaad passend was. De pilot is gestart met een gebiedsgerichte aanpak in Almere Haven. Bij succes wordt de brievenbus beschikbaar voor alle kinderen uit Almere.

Wat betekent dit voor u?
Vele maatschappelijke partijen uit Almere Haven zijn op dit moment verbonden via de brievenbus. Dit betekent dat zij open staan voor vragen van kinderen en jongeren. Verder verwijzen ze door naar de brievenbus als er vragen zijn die zij niet kunnen oplossen. Wilt u hetzelfde doen? Help mee! Doet u al iets en wilt u ook onderdeel worden van het project? Of wilt u flyers, posters of meer informatie ontvangen?Neem dan contact op via [email protected] Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.alsiklatergrootbeninalmere.nl of www.facebook.com/alsiklatergrootbeninalmere.