Online boodschappen doen in Almere

Foto: online supermarkt

De boodschappen online bestellen en thuis laten bezorgen wanneer jou dat uitkomt. Tot een aantal jaren geleden maakte vrijwel niemand hier gebruik van. Maar de afgelopen jaren lijkt de online supermarkt dan toch langzaam door te breken.

Volgens marktonderzoeksbureau GfK besteden Nederlandse consumenten dit jaar voor het eerst meer dan €1 miljard aan online boodschappen bij de supermarkten. Dat komt neer op ongeveer 3% van de totale supermarktomzet. Dit lijkt een klein aandeel, maar deskundigen denken dat de komende jaren alleen maar meer consumenten de boodschappen online bestellen. Zo verwacht de ING dat in 2020 ruim 20% van alle boodschappen online besteld wordt. Voorwaarde is wel dat online supers blijven innoveren. Een goed voorbeeld is Picnic. Picnic is een 100% online supermarkt, zonder fysieke supermarkten. Dankzij elektrische bezorgbusjes en een enorm efficiënt distributiesysteem bezorgen zij de boodschappen gratis en supervers bij de consument thuis. Picnic breidt enorm snel uit, en is sinds kort ook beschikbaar in Almere. Albert Heijn is met 60% nog altijd marktleider als het gaat om online boodschappen doen. Jumbo volgt op een tweede plaats met een aandeel van 20%

De online supermarkt blijkt ook een uitkomst voor ouderen. Senioren maken daarnaast massaal gebruik van online diensten als maaltijdboxen en warme maaltijden aan huis. Ouderen zijn op die manier veel minder afhankelijk van anderen, en kunnen langer zelfstandig thuis wonen.

Welke supermarkten bezorgen er in Almere?
Er zijn dus volop ontwikkelingen op het gebied van online boodschappen doen. Maar wat is eigenlijk de status in Almere? Boodschappenspot.nl vergelijkt online supermarkten en keek welke supermarkten de boodschappen bezorgen in Almere. Wat blijkt: Almere is een interessante afzetmarkt voor de online supermarkten. Maar liefst 5 supermarkten bezorgen de boodschappen hier aan huis.

Albert Heijn
Minimum orderbedrag: €70
Bezorgkosten: vanaf €3,95
Kosten afhalen in de winkel: vanaf €1,50
Albert Heijn is de marktleider op het gebied van online boodschappen doen. Je vindt hier het grootste assortiment (30.000 artikelen) en een uitstekende service zoals je dat van AH mag verwachten. Gebruik een AH kortingscode voor gratis bezorging.

Jumbo
Minimum orderbedrag: €50
Bezorgkosten: vanaf €3,95
Kosten afhalen in de winkel: vanaf €1,50
Bij Jumbo profiteer je de laagste prijzen. Daarnaast biedt Jumbo veel pick-up points waar je de boodschappen kunt afhalen wanneer het je uitkomt.

PLUS
Minimum orderbedrag: €25
Bezorgkosten: vanaf €6,00
Kosten afhalen in de winkel: vanaf €1,95
PLUS bezorgt al bij bestellingen vanaf €25. Dit drempelbedrag ligt aanzienlijk lager dan bij veel andere supers. Wie gebruik maakt van PLUS Express heeft de boodschappen binnen 2 uur in huis. Let op: hiervoor geldt een meerprijs van €2,50.

Deen
Minimum orderbedrag: €40
Bezorgkosten: gratis bezorging
Kosten afhalen in de winkel: gratis afhalen
Deen is een relatief kleine supermarkt, maar biedt uitstekende voorwaarden. Je betaalt hier geen bezorgkosten. Voorwaarde is wel dat je voor minimaal €40 uitgeeft.

Picnic
Minimum orderbedrag: €25
Bezorgkosten: gratis bezorging
Kosten afhalen in de winkel: gratis afhalen
Picnic is nu ook actief in Almere. En dat is goed nieuws: Bestellingen vanaf €25 worden gratis bij je thuisbezorgd. Bestellen kan alleen met de Picnic App. Met deze App zie je precies hoe laat de bezorger bij jou is.