Nationale Fiets Telweek

Foto: Politie Almere Buiten Hout

Maandag 18 september gaat de derde editie van de Nationale Fiets Telweek van start, het grootste fietsonderzoek van Nederland. Flevoland doet voor de tweede keer mee aan dit onderzoek. Een week lang wordt gemeten hoe Nederland zich op de fiets verplaatst, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zitten. Dit jaar biedt de app ook de mogelijkheid om aan te geven hoe het fietsen wordt beleefd. Iedereen kan de vernieuwde Fiets Tel-app downloaden; de deelnemers tellen van 18 tot en met 24 september mee tijdens de Nationale Fiets Telweek.

Vorig jaar deden er 887 Flevolanders mee aan de Fiets Telweek, die samen 11.592 ritten en in totaal 43.434 fietskilometers reden. Almere scoorde zelfs een 9e plek in de gemeente-Top 10 van het hoogste aantal fietsritten. De provincie hoopt dat er dit jaar nog meer mensen meedoen aan de Fiets Telweek, omdat het ons heel veel informatie en inzicht geeft over hoe de Flevolanders zich bewegen op de fiets. En dit jaar kunnen ze dus ook aangeven hoe zij de fietsritten beleven.

Fiets en tel mee!

Meten is weten én verbeteren. Hoe meer fietsers meedoen, hoe meer waardevolle informatie er wordt verzameld. Daarom roepen we alle Flevolanders op zich aan te melden. Dit kan door de Fiets Tel-app te downloaden en vrienden erop attent te maken om dit ook te doen. Met onderzoek naar de fietsbeleving zet de Fiets Telweek de nieuwe standaard neer voor fietsdata en het in kaart brengen van fietsgedrag. Op 18 september begint de app het persoonlijke fietsgedrag te meten. Deelnemers maken kans op één van de 50 Rains-jassen, één van de 5 Garmin-fietscomputers of een Batavus Brite e-bike.

Meer informatie is te vinden op www.flevoland.nl/fietstelweek2017