Klassieke auto’s in modern Almere Centrum tijdens Midland Classic Show

Foto: Almere City Marketing

Iedere laatste zondag van september staat Almere Centrum in het teken van oldtimers tijdens de Midland Classic Show. Een spectaculair gezicht: klassieke auto’s in een modern winkelcentrum. Van het Stationsplein tot aan het Forum kunnen autoliefhebbers op zondag 24 september tussen 12.00 en 17.00 uur genieten van een bijzondere verzameling klassieke auto’s. “Het evenement is een beleving voor het hele gezin,” aldus Martin Ort namens de ondernemersverenging OVSA en Frits de Heij, voorzitter van de Vriendenkring Klassieker en organisatoren van het evenement. “Er is een programma voor jong en oud, waarbij klassieke auto’s centraal staan.”

Alle pleinen in het centrum hebben dit jaar een landenthema met oldtimers uit het betreffende land. Zo zijn op het Forum de Amerikaanse merken te vinden, op de Grote Markt de Franse en op het Stadhuisplein de Duitse en Engelse auto’s. Tevens staan er op de landenpleinen marktkramen met producten uit de betreffende landen. Het Stadhuisplein is het centrale plein waar alle klassiekers voor aanvang van het evenement het centrum binnenrijden. Hier zijn tussendoor ook muzikale optredens van de bigband “Sea Sound Big Band”. Tevens zijn er mobiele muziekacts die zich door het hele centrum begeven.

Op de Stadhuispromenade staat een grote verzameling klassieke landbouwwerktuig- en voertuigen. Kinderen kunnen op de foto met imposante klassieke tractoren en ontdekken welke werktuigen vroeger op het land werden gebruikt. Het Restaurantplein Belfort wordt omgetoverd tot Formule 1-plein. Bezoekers kunnen hier een replica van de F1-wagen van Max Verstappen bewonderen en deelnemen aan activiteiten als het bandenwissel- en beweegspel. Ook zijn er racesimulatoren en de OCULUS virtual reality simulatie. De restaurants op het plein bieden Formule-1 menu’s en aanbiedingen.

Op het Stationsplein staan geen oldtimers, maar moderne, exclusieve auto’s die enorm tot de verbeelding spreken. Auto’s die je niet op iedere straathoek tegenkomt, maar die voor een echt ‘wow’-effect zorgen, zoals een Maserati GranTurismo, Corvette C6, Jaguar XK180, Porsche Macan, BMW M3, Ford Mustang, Maserati 3200GT, Abarth 595 Biposto en andere exclusieve merken met 400 PK of meer. Hét moment om een spectaculaire selfie met deze merken te maken. Deze ‘supercars’ komen naar Almere door een samenwerking met de stichting ‘Dag voor een lach’. Deze stichting zamelt geld in voor kinderen die een leuke dag kunnen gebruiken. Tijdens de Midland Classic Show wordt daarom geld ingezameld voor de Almeerse stichting De Opkikker.

Meer informatie: www.almerecentrum.nl/midland