Kamperen op het Almeerder strand

Foto: gemeente almere

Altijd al een keer je tent willen opzetten op het Almeerderstrand? Het kan in het derde weekend van september tijdens de UrbanCampsite Almeerderstrand. UrbanCampsite is geen traditionele camping, maar een campsite op een unieke locatie met bijzondere activiteiten.

Kampeerders kunnen voor een of twee nachten hun tentje neerzetten op het Almeerderstrand en genieten van deze prachtige plek en de ondergaande zon. Er is plek voor honderd personen. Daarbij is er dat weekend voor iedereen, dus ook voor mensen die niet blijven slapen, veel te beleven op het Almeerderstrand.

Verhalen bij het kampvuur
Op vrijdag organiseert strandrestaurant Poortdok een barbecue waarna je bij het kampvuur kunt luisteren naar een singer-songwriter en naar verhalen over de geschiedenis van Almere. Op zaterdag en zondag gaan de handen uit de mouwen in de verschillende workshops op het strand. Denk aan vlotten bouwen, loungers maken van pallets, jam koken, bootjes maken van melkpakken en het ontdekken van de natuur van het Almeerderstrand.

Primeur voor Almere
UrbanCampsite is een van de initiatieven waarmee StrandLAB Almere test hoe cultuur, recreatie en sport het Almeerderstrand avontuurlijker kunnen maken. De organisatie is in handen van UrbanCampsite Amsterdam, dat eerder succesvolle, tijdelijke overnachtingsplekken inrichtte op Amsterdam Science Park, in het Vliegenbos en IJburg. Almere heeft de primeur met deze eerste editie buiten Amsterdam.

Vrij toegankelijke activiteiten
De activiteiten zijn voor iedereen, ook voor niet-kampeerders, vrij toegankelijk. Overnachten kost € 7,50 per persoon per nacht. Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis. Kinderen tot 18 jaar kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene kamperen. Kijk op www.urbancampsiteamsterdam.com voor het uitgebreide programma, de huisregels en voor het reserveren van de barbecue en een overnachting.

Over StrandLAB Almere
StrandLAB Almere maakt culturele, sportieve en recreatieve initiatieven op en rond het Almeerderstrand mogelijk en versterkt daarmee de culturele uitstraling van Almere. Dit is belangrijk, omdat het aantal inwoners en arbeidsplaatsen in Almere de komende jaren flink groeit. De gemeente Almere, de provincie Flevoland, de Metropoolregio Amsterdam en het Rijk hebben in Almere 2.0, een programma met afspraken over de toekomst van Almere, vastgelegd dat bij deze groei een aantrekkelijk aanbod aan kunst, cultuur en recreatie hoort. Samen met de activiteiten in andere stadsdelen versterkt StrandLAB de stad Almere als aantrekkelijke woon- en werkplaats. www.strandlab-almere.nl
Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Op zaterdag 15 september 2018 rond 11.00 uur wordt de UrbanCampsite op het Almeerderstrand officieel geopend. Je bent hierbij van harte uitgenodigd, dus zet het vast in je agenda. We laten je de exacte tijd en locatie nog weten. Bij gebruik van het beeldmateriaal ga je akkoord met de voorwaarden om in het bijschrift de naam van de fotograaf te vermelden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Saskia Grogniet-Vijn van Linkeroever
Communicatie van StrandLAB Almere
06 – 12 70 16 58, [email protected]
Annette van Driel van UrbanCampsite
Organisatie van UrbanCampsite Almeerderstrand,
06 – 14 04 11 84, [email protected]