Herinneren met het hart: Namen blijven

Foto: Namen blijven

Brengen scherven geluk? Spreek de naam uit van een dierbare en ervaar wat er gebeurt. Bent u benieuwd naar deze en andere kunstzinnige mogelijkheden om uw overledenen te herdenken? Kom dan naar het gratis toegankelijke gedenkevent Namen Blijven 2017.

Op vrijdagavond 27 oktober 2017 vindt in het Vroege Vogelbos achter Het Eksternest aan de Muiderweg 10 te Almere Haven de vijfjarige lustrumeditie van een bijzondere herdenkingsavond plaats. ‘Namen Blijven’ biedt nabestaanden de gelegenheid om op eigen, creatieve en vrije wijze te herinneren en te herdenken. Het geeft bezoekers van alle afkomsten de gelegenheid om actief stil te staan bij hun dierbare overledenen. Dit jaar is ons thema ‘klein mens, groot verdriet’. Kinderen zijn daarom ook zeer welkom. Reacties van eerdere bezoekers: ‘Voor mij was alleen de wandeling zelf al de moeite waard’, ‘We hebben met het hele gezin meegedaan, de kinderen vonden het geweldig’.

Tussen 19.00 en 21.00 uur wandelen bezoekers een sfeervolle, met fakkels en vuurkorven verlichte wandelroute van 750 meter. Langs het pad zijn eigentijdse manieren om vrijblijvend of actief te herinneren, herdenken en bezinnen. Het aanbod wordt aangevuld met zang van MITS, poëzie en muziek. Meer informatie vindt u op www.namenblijven.nl.