Eenzaamheid bestrijden? Simpel en snel via contactplaats. NL

Foto: contactplaats.nl

Eenzaam met de feestdagen? “Dan kijk je snel even online wie dat ook is in je buurt!” Iets leuks ondernemen, maar niemand wil mee? “Je komt er nu snel genoeg achter wie dat ook wil in je woonplaats!” Dat zegt Anna Armstrong uit Limburg over haar initiatief voor het lokaal bestrijden van sociaal isolement en vindt het gek dat deze mogelijkheid er nog niet was op internet. Ze is het zat steeds in het nieuws te horen dat er nog zo veel eenzame mensen zijn met de feestdagen. Om dat te bestrijden, is zij Contactplaats gestart. Een marktplaats, maar dan voor het vinden van contact in de buurt. Simpel en snel.

Hoe werkt het?
“Als je weet hoe je moet mailen en een advertentie plaatsen op een marktplaats, dan snap je hoe Contactplaats werkt. Je plaatst eenvoudig een oproepje en wie het aanspreekt in de buurt, reageert. Zo simpel is het! Geen ingewikkelde techniek of lastige vragen bij het inschrijven; even lid worden, oproepje plaatsen en je vindt snel gelijkgestemden in je eigen omgeving. Misschien woont er zelfs wel iemand bij je om de hoek waarvan je niet weet dat hij of zij op zoek is naar jou: voor die gezelligheid, dat luisterend oor, die leuke hobby, voor hulp, of gewoon wat naastenliefde. Samen iets ondernemen is veel gezelliger dan alleen!”

Wie vind je dan allemaal via Contactplaats?
“Behoefte aan een praatje bij een kop koffie? Wandeling maken? Avondje stappen of met iemand samen studeren? Naar de sportschool misschien, maar liever niet alleen? Of gezellig een spelletje doen bij iemand thuis? Zeg het maar! Contactplaats heeft er een rubriek voor. Iedereen dus die behoefte heeft aan contact. Er zijn wel 4000 activiteiten waarvoor je een oproepje kunt plaatsen. Alleen voor de verkoop van spullen en erotische contacten zijn genoeg andere sites. Daar doen wij niet aan!”

Waar is het en wat kost het?
www.contactplaats.nl. Inschrijven voor particulieren kost eenmalig € 1,50. Je steunt daarmee het in de lucht houden van de site. Het plaatsen van oproepjes en het reageren op oproepjes is daarna tijdens het hele lidmaatschap gratis. Als welkomstgeschenk krijg je € 8,00 ‘prepay-tegoed’. Daarmee kun je jouw oproepjes gratis extra aandacht geven op de site.”

Hoezo dit initiatief?
” 2,5 miljoen mensen voelen zich nog vaak eenzaam! Dat is elk jaar weer het nieuws! Dat mag niet meer anno 2018?” Anna Armstrong is de oprichtster van Contactplaats. Ze steekt er een hoop spaargeld in en besteedt er een groot deel van haar vrije tijd aan, naast haar baan bij een gemeente. “Ik gun het individuele mensen ook om elkaar simpel en snel via internet te kunnen vinden! Vooral omdat het in de ‘echte wereld’ steeds moeilijker wordt om nieuwe mensen te leren kennen. Bedrijven hebben allemaal een website waarop ze kunnen vertellen wie ze zijn en wat ze willen. Voor het individu bestaat dat niet. Mijn droom is dat mensen dankzij hun eigen profielpagina en oproepjes op Contactplaats elkaar nu ook makkelijk kunnen vinden, om ‘in het echt’ meer sprankjes geluk samen te ervaren. Ik wil iedereen eenvoudig een centrale en bekende plek bieden, voor als je op zoek bent naar iemand ergens voor. Net zoals die bekende marktplaatsen waar iedereen centraal spullen kan verkopen, maar dan voor het vinden van mensen. Elke ontmoeting die via Contactplaats kan ontstaan, maakt me blij. Vriendschap, hulp en genegenheid vinden heeft volgens mij geen glitter en glamour nodig. Elkaar snel en simpel in de buurt kunnen vinden vind ik belangrijk. Laagdrempelig, maar ook op een veilige manier. Daar gaan al mijn middelen naartoe. Een centrale, voor iedereen te vinden plaats op internet. Want waar moet je anders beginnen met zoeken op dat ‘wereld-wijde-web’? Hier voor iemand ‘zus’ daar voor iemand ‘zo’? Het leven is te kort om lang te moeten zoeken. Laten we die eenzaamheid zo snel mogelijk oplossen