Diva – Truda van der Kooij

Foto: Truda van der Kooij
Ikzelf word er vaak mee geconfronteerd :Truda?! Oooh, dat is die Diva! Maar waarom denk ik dan wel eens.. Oké, oké. Ik heb inderdaad wat aparte trekjes. Zo hou ik er van dat alles geordend en op kleur in mijn kledingkast hangt. Alle kleding per setje en stijl met alle bijpassende killerheels eronder op kleur erbij gezet. Gele Post Its aan elke hanger met een nummer erop om alles genummerd op volgorde te houden.
Vreemd? Nee toch?! Lange avondjurken zijn mijn favoriet, daar heb ik er dan ook “maar” ongeveer 70 van.. En durf ik heel “diva-wise” ook gewoon toe te geven dat ik ze allemaal 1, misschien 2 keer gedragen heb . . . De stijl in mijn huis voer ik van voor tot achter helemaal in hetzelfde thema door. Mijn beddengoed matcht bij wijze van spreken perfect met mijn bankstel en het servies heeft dezelfde print als mijn ‘over the top’ tuinkussens met bijpassende rozen op het balkon!
Zelfs mijn chihuahua (een beetje diva heeft een chihuahua toch?) is uitgekozen op kleur, zodat hij prachtig past bij mijn witte vloer en ik zo het arme beestje dus geen verfbad hoefde te geven om hem in het interieur te laten matchen . . . Dat alles met een flinke dosis glitter and glamour waar Gerard Joling jaloers op zou zijn!
Ook zeg ik zoals het een echte Diva betaamd alles wat ik denk.. Af en toe is mijn mond wat vlotter met praten dan mijn hersenen met denken . . . iets wat niet altijd positief uitpakt! Maar ach . . . kleinigheidje hou je! Ik doe alles met veel zelfvertrouwen op mijn eigen manier, ik heb van niemand zijn mening nodig en ben zelfverzekerd over hoe ik alles in het leven aanpak. Ook heb ik een eigen “glam squad” die mij voor elk optreden in de renovatie zet en als een echte queen laat shinen op het podium. De kapsalon waar ik kom is zowat mijn tweede woning en bij mijn visagiste heb ik nog net geen eigen slaapkamer . . .
Vaak kom ik te laat! Maar in mijn geval is dat niet te laat maar noemen ze het:”fashionable late!” Mijn motto: beter te laat dan te lelijk! Het liefst sta ik in de schijnwerpers, het podium voelt als mijn thuis.. Ik ga gerust op het podium voor een publiek van 1.000 mensen eerst tien minuten met ze praten. Tot dat de geluidsman de band uit ellende maar instart omdat zo een optreden anders een jarenplan gaat worden..

 

Ook organiseer ik de meest excentrieke feestjes met de gekste opvallende thema’s . . . gewoon, omdat ik daarvan hou! Maakt dit alles mij dan echt een Diva? Nee! Dat denk ik niet! Want buiten het podium en de schijnwerpers ben ik gewoon Truda, een hardwerkende mama die zichzelf een slag in de rondte werkt voor haar 2 jongens. Vreselijk veel geeft om haar familie en de mensen die er voor haar toe doen.
En iedereen altijd het beste gunt. ‘s Ochtends in een trainingspak op haar uggs make up-loos met het haar in een knot de school inrent om eens een keer op tijd te zijn met de kids! Geen geld heeft voor een cateraar dus elke dag zelf de aangebakken aardappels op tafel gooit. En ook nog eens een zeer loyaal persoon is naar de mensen die ze in het kleine kringetje om haar heen heeft! Dus ik een “Diva”? Echt niet!
P.S. voor vragen of opmerkingen omtrent deze column kunt u contact opnemen met mijn butler of mij misschien op afspraak treffen bij de kapsalon, nagelstyliste of visagiste . . . bij voorbaat dank..