Corrosia danst met Flamenco Biennale Nederland

Foto: Scarlett Hooft- Graafland

Op de Markt voor Corrosia zullen op 16 september vele voeten roffelen. Want de eerste editie van Corrosia Danst staat in het teken van de flamencodans. Van de traditionele stijl tot de meest actuele variant, rechtstreeks overgevlogen uit Madrid. Met optredens door professionals, amateurs én bezoekers, en natuurlijk tongstrelende Spaanse hapjes en drankjes.

Voordat de herfststormen gaan razen zal de Markt in Almere Haven voor één dag worden ondergedompeld in Spaanse sferen. Het programma, bestaande uit meerdere programmaonderdelen, duurt van 15 tot 23u. De flamenco wordt gedanst door leerlingen van United Dance Almere en ook bezoekers kunnen een dansje wagen bij een openbare les o.l.v. Antje Herber. Met Flamenco Proeven kan onder het genot van een hapje en een drankje kennis gemaakt worden met de Andalusische én de flamencokeuken. Gedurende de dag draait flamenco DJ Maria Spaans op de Markt. Special overgevlogen voor Corrosia Danst is ook de Madrileense danseres Sara Cano te zien met haar voorstelling A Palo Seco. Ook brengt Edsart Udo de Haes met zijn Mil Familias Trio jazzy flamenco klanken ten gehore. Deze feestelijke dag wordt swingend afgesloten met een ‘fin de fiesta’. Haal de castagnetten alvast uit de kast en kom naar dit wervelende openluchtfestival!

Corrosia Square
Corrosia Danst is onderdeel van Corrosia Square: een artistiek zomerprogramma op de Markt in Almere Haven. Corrosia Theater, Expo & Film vindt het belangrijk dat het centrum van Almere Haven levendiger wordt, en bespeelt daarom letterlijk haar omgeving.

Bijna alle activiteiten, m.u.v Flamenco Proeven en A palo seco, zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op het plein voor de deur van Corrosia: Markt, 1354 AP Almere Haven. Een ticket voor Flamenco Proeven kost € 5, voor A palo seco € 7,50 en een combiticket € 10. Tickets zijn online verkrijgbaar via www.corrosia.nl en op de dag zelf te verkrijgen bij Corrosia Theater, Expo & Film. Kijk op www.corrosia.nl voor het complete programma.

Corrosia Danst is een project van Corrosia Theater, Expo & Film. Deze editie is samengesteld door Flamenco Biënnale Nederland/Ernestina van de Noort en mede mogelijk gemaakt door Bank Giro Loterij Fonds, Cultuurfonds Almere en Gebiedskantoor Almere Haven.