Award voor afstand verminderen tot de arbeidsmarkt voor gehandicapten

Foto: doemee award

Steeds meer mensen en organisaties zetten zich in voor een samenleving waarin ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een beperking of chronische ziekte optimaal kunnen meedoen. Met hun enthousiasme maken zij het verschil; door op zoek te gaan naar de mogelijkheden en niet te blijven denken in beperkingen. Om dit enthousiasme te waarderen en te stimuleren reikt MEE de DoeMEE-Award uit. Op 7 december werd bekend dat Fietsjoe de winnaar was in de regio IJsseloevers.

Fietsjoe
Fietsjoe heeft fietstaxi’s die bestuurd worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij fietsen verschillende doelgroepen rond. De jury is van mening dat Fietsjoe een voorbeeld van inclusie is. “De initiatiefnemer is een doorzetter; bij de start zijn direct mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ingezet als chauffeur. Maar op de website wordt met geen woord gerept over deelname van mensen met een beperking. Dat het niet benoemd hoeft te worden is echt inclusie. De fietsers gaan letterlijk naar buiten en hebben contact met mensen in de samenleving. Dit zorgt voor een mooie kruisbestuiving tussen mensen met en zonder beperking.”

Publieksprijs voor Twente Decadente Chocolaterie
Het publiek had ook een stem. Iedereen kon via de website stemmen op zijn of haar favoriete initiatief(nemer). De publieksprijs ging in de regio IJsseloevers met 434 stemmen naar Twente Decadente Chocolaterie.

Alle genomineerden zijn een winnaar
Tijdens de feestelijke uitreiking werden niet alleen de twee winnaars geroemd om hun inzet. Ook de overige genomineerden kregen volop erkenning voor het belangrijke werk dat ze doen.