Anderhalf procent van de scholen in Nederland tijdelijk gesloten

Foto: Pixabay

In november zijn vanwege corona-besmettingen 25 vestigingen van middelbare scholen tijdelijk gesloten. Dat is 1,5% van de 1.653 vestigingen. Van de ruim 6.500 basisscholen zijn er 28 kortdurend gesloten (0,4%). Dat blijkt uit de eerste maandelijkse rapportage op basis van het meldpunt van de Onderwijsinspectie.

Almere

In Almere gaan scholen tot nu toe vooral gedeeltelijk dicht. Voorbeelden hiervan zijn het Helen Parkhurst en basisschool Het Palet.

Vorige week woensdag werd nog bekend dat leerlingen uit groep 5 tot en met 8 van basisschool Het Palet in Tussen de Vaarten thuis les krijgen vanwege corona. Vijf leerkrachten en negen leerlingen uit de bovenbouw zouden besmet zijn geraakt met het virus. De leerlingen zouden in verschillende klassen zitten, zo liet een woordvoerder weten. Volgens de Almeerse Scholen Groep (ASG) is het aantal coronabesmettingen op de locaties van de ASG in het algemeen laag.

In november zijn 30 leerlingen en 5 docenten van het Helen Parkhurst besmet met het coronavirus. Toen bleef de school open. De besmette leraren en leerlingen zaten in thuisquarantaine. Hans de Wit, rector van het Helen Parkhurst, gaf toen al aan dat het besmettingsaantal iets hoger ligt dan op andere scholen van De Almeerse Scholengroep.

Vervelend

“Het is ontzettend vervelend als een school de deuren moet sluiten vanwege corona-besmettingen, maar gelukkig gebeurde dat in november niet vaak”, zegt onderwijsminister Arie Slob. “Ik ben trots op al die scholen die keihard werken om goed onderwijs te geven. Ook op afstand als de school fysiek dicht moet. Ik roep scholen die dat nog niet doen ook afstandsonderwijs te geven bij bijvoorbeeld lesuitval vanwege corona”.

Percentueel zijn de meeste middelbare scholen dichtgegaan in Noord- en Oost Gelderland.

Meer: Almere Stad