Almere Omroep gaat samenwerken met Mind at Work

Foto: omroep Almere

Mind at Work Almere en de AOS gaan samenwerken om jongeren die in het verleden problemen hadden met hun opleiding stage straks toch te kunnen instromen op de ROC niveau 2 opleidingen.

Mind at Work houdt zich o.a. bezig met het weer op de rit komen van jongeren om hun opleiding te kunnen gaan afmaken en een minimale starters kwalificatie niveau 2 kunnen behalen. Zij begeleiden de stage bedrijven en de jongeren.

Omroep Almere heeft al in het verleden meegewerkt om de jongeren die op bepaalde plekken goed kunnen excelleren een kans te geven binnen het omroepbedrijf. Doelstelling is dat ze bij alle afdelingen gaan meelopen en ook zelfstandig straks te kunnen opereren. Technisch, de installaties te kunnen aansluiten op en afbouwen, inhoudelijk een nieuwsbericht kunnen schrijven en het presenteren van radioprogramma’s.

Waarom werkt de AOS hier aan mee? Wij zijn de lagere school van het media bedrijf legt Cor Toorenburg, hoofdredacteur van Omroep Almere uit. We willen ook deze jongeren een kans geven. Het is onze toekomst, velen zijn hun loopbaan bij een lokale omroep begonnen die het studeren in het begin ook niet zagen zitten. Wij hebben al drie kinderen naar het ROC kunnen begeleiden en gaan hier bewust mee door.
Jongeren met een achterstand daar hebben wij een speciaal hart voor. Kijk ook naar de samenwerking die we als Omroep hebben met Pro Almere. Daar faciliteren we dat er dagelijks vanuit locatie J.Bachweg radio gemaakt wordt van, voor en door de leerlingen. Zij zenden uit via het netwerk van Omroep Almere. De radiogids treft u aan onder aan op de website omroepalmere.nl