Almeerse natuur en architectuur staan centraal in streekgidsje Fietsactief

Foto: izabela Nerat

In de septembereditie van het tijdschrift FietsActief zit een streekgidsje dat volledig in het teken staat van Almere. Het streekgidsje is een los boekje met lokale routetips, kortingsacties en leuke afstapadressen. De Almeerse natuur en architectuur staan centraal. Eenmalig wordt van het streekgidsje een extra oplage van 10.000 stuks gedrukt voor losse verspreiding in Almere en de regio.

Wethouder Frits Huis: ‘Met meer dan honderden kilometers vrijliggende fietspaden is Almere dé fietsstad bij uitstek. Fiets door onze prachtige natuur of langs de indrukwekkende architectuur. Iedereen kan zelf de route en het aantal kilometers bepalen.’

In het streekgidsje staat een fietsroute van 72 kilometer langs de Oostvaardersplassen, de Lepelaarplassen, de Eilandenbuurt, de Rode Donders, Almere Centrum en de Realiteit. Een tocht die in 1 of twee dagen gefietst kan worden, eventueel met overnachting. In het gidsje staan tips voor horeca, recreatieve uitjes en overnachtingsplekken. Voldoende inspiratie om een weekend in Almere te verblijven. De opgenomen kortingen zijn het hele jaar geldig.