Almeerse gebouwen kleuren oranje voor ‘Orange the World’

Voor het Oranje Huis in Almere Poort vlnr: Floris Voorink (wethouder Hilversum) Froukje de Jonge (wethouder Almere) en Hanneke Bakker (directeur Blijf Groep)
Foto: Gemeente Almere

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. Om daar aandacht voor te vragen, is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Almere zet zich net als in 2018 en 2019 in om dit onderwerp onder de aandacht te brengen en uit de taboesfeer te halen.

Orange the World

Naast het stadhuis zijn er vijf gebouwen die voor het eerst meedoen aan de jaarlijkse Almeerse steun voor Orange the World. Van 25 november tot en met 10 december kleurt het Stadhuis oranje en ook vier verdiepingen van de Nieuwe Bibliotheek, de studio van Easy FM aan de Grote Markt, de ingang van het Flevoziekenhuis en het gebouw van Windesheim aan een kant. Het hoogste oranje komt met de 15 meter hoge antenne op het dak van het WTC.

Geweld tegen vrouwen

“Het meeste geweld tegen vrouwen vindt thuis plaats en nu zijn wij met Corona daar veel meer”, zegt wethouder Froukje de Jonge. Thuis zou de veiligste plek op aarde moeten zijn en dat dit voor zo veel vrouwen en meisjes niet zo is vraagt om onze voortdurende aandacht en krachtige inzet.”