‘Aanmeldseizoen’ Jantje Beton Collecte van start voor clubs en verenigingen

Jantje Beton collecte
Foto: Gerard Til (aangeleverd).

Sinds donderdag kunnen clubs en verenigingen zich weer aanmelden voor de Jantje Beton Collecte. Ook Almeerse clubs en verengingen worden opgeroepen dat te doen, zodat vrijwilligers van maandag 8 t/m zaterdag 13 maart 2021 langs de deuren kunnen gaan om geld op te halen. Dat doen zij voor de eigen clubkas en voor projecten van Jantje Beton.

Collecte

Eén keer per jaar organiseert Jantje Beton een grote collecte. In de collecteweek gaan ruim 40.000 vrijwilligers langs de deuren. 50% van de opbrengst is voor de eigen club en 50% is voor Jantje Beton.

“Samen met tienduizenden vrijwilligers halen deelnemende clubs en verenigingen geld op”, meldt de organisatie achter Jantje Beton. “De helft van de opbrengsten besteedt Jantje Beton aan speelprojecten in heel Nederland. Met speciale aandacht voor kinderen in kwetsbare speelposities. De andere helft is voor de eigen clubkas van deelnemende verenigingen en clubs. Niet alleen Scoutinggroepen, sport- en jeugdclubs kunnen deelnemen aan de collecte; ook speeltuinen en maatschappelijke organisaties zoals buurtcentra, jongerenwerk en kinderboerderijen kunnen meedoen”.