2900 euro opgehaald voor Nierstichting

Foto: rixax

Snelle tijden en gezelligheid tijdens Rixax [email protected]! Honderden lopers trotseerden gisteren de behoorlijke wind en daardoor kou tijdens de Rixax [email protected] Maar die wind kon snelle tijden niet verhinderen en ook de gezelligheid was alom vertegenwoordigd in en rondom de Havenkom van Almere Haven.

Het echte loopgeweld was te zien op de tien kilometer. Triatleet Milan Brons leidde de wedstrijd van start tot finish en had er een behoorlijk tempo inzitten. Onderweg grapte hij nog even dat de wind zo vervelend was, maar desalniettemin kwam hij al na 33 minuten en 46 seconden over de finish. Luc Velzeboer werd tweede in 34.45 minuut en derde werd de broer van Milan, Omar Brons. Hij deed 35.35 minuut over de 10 kilometer. Bij de dames ging de winst naar Cynthia Zetz. De Almeerse had 42.12 minuut nodig voor de hoofdafstand van de avond. Marleen Vos werd tweede in 42.35 en het brons was voor Doris Gritsch (43.55).

Gezelligheid
Maar naast de snelle tijden werd er vooral ook heel veel genoten van de gezelligheid, de lichtjes langs het parcours, de lopers die zichzelf met lampjes en andere versiering hadden uitgedost en natuurlijk de warme chocomel na afloop. ,,Ik vond het parcours erg leuk”, sprak deelnemer Wim bijvoorbeeld. ,,Op de dijk was het afzien, vooral omdat het een lang recht stuk is, maar terug loop je via allerlei woonstraten. De afwisseling was echt perfect.” Hij kreeg hierin bijval van tientallen andere lopers.

KidsRuns
Ook de KidsRuns waren dit jaar bijzonder populair. Zowel de 1 kilometer, de 2 kilometer als de dit jaar ge├»ntroduceerde VoetbalRun, waren druk bezet. Dat laatste onderdeel werd in samenwerking met Arno Splinter Sport Events en Almere City FC georganiseerd. Kinderen moesten met een bal aan de voet een kilometer hardlopend afleggen. Daarbij kwamen ze ondertussen allerlei hindernissen tegen. ,,Wat cool”, sprak Roan direct na de finish. Ilkay vulde hem meteen aan: ,,Echt heel tof.”

Nierstichting
Tot slot werd er tijdens de Rixax [email protected] ook weer een flink bedrag opgehaald voor de Nierstichting. Een deel van het inschrijfgeld werd afgedragen en daarnaast konden lopers zelf een extra donatie doen. In totaal werd er 2900 euro opgehaald, een bedrag dat de komende maanden nog kan oplopen.

Alle uitslagen van de wedstrijd zijn te vinden via deze link: https://results.sporthive.com/events/6361986535600492288