Werkzaamheden Rijkswaterstaat aan A1 tussen Muiderberg – Naarden week uitgesteld

Foto: Bouw Brouwer - Verkeersborden en Verkeersregels in Nederland/cc-by-cc0

Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit op de A1 tussen knooppunt Muiderberg en Naarden-Vesting. Aanstaand weekend zouden de voegen vervangen worden van het viaduct over de Naardertrekvaart. Vanwege de hittegolf worden de werkzaamheden uitgesteld naar het weekend van 10 tot 13 juli.

Hoge temperaturen niet gunstig voor werkzaamheden en verkeer.

Bij de hoge temperaturen die zijn voorspeld voor aanstaand weekend, zet het brugdek uit. Daardoor ontstaat het risico dat de bitumineuze voegovergangen, die aangebracht zouden worden dit weekend, losscheuren als het in de winter koud wordt en het brugdek extreem krimpt. Ook bestaat de kans dat het nieuw aangebrachte asfalt en de voegovergangen te langzaam afkoelen waardoor het verkeer langer dan gewenst hinder ondervindt van afgesloten rijstroken. Daardoor heeft Rijkswaterstaat besloten de werkzaamheden een week uit te stellen naar vrijdag 10 juli tot maandag 13 juli.

Beperkt aantal rijstroken richting Amsterdam

Tussen oprit Naarden-Vesting en knooppunt Muiderberg zijn tijdens het weekend van vrijdag 10 juli 21.00 uur tot maandag 13 juli 05.00 uur overdag twee versmalde rijstroken beschikbaar. In de nacht is er één rijstrook beschikbaar. Oprit Naarden-Vesting (6) is afgesloten. Verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met enige vertraging.

Bij ongunstige (weers-)omstandigheden kunnen de werkzaamheden nogmaals worden uitgesteld.

Bericht overgenomen van:

Zie ook: