Subsidie maakt het mogelijk voor studenten om te gaan zeilen

Foto: Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed/cc-by-sa-3.0 Netherlands

Almere is binnenkort een studentensportvereniging rijker. Na een roeivereniging wordt er nu een club voor zeilen opgezet. Een groep studenten hebben onlangs voor het eerst kennis gemaakt met het catamaranzeilen. Dit is goed bevallen zodat de studenten nu een studentenzeilvereniging met een bestuur gaan oprichten. De officiële start van de vereniging zal plaatsvinden in het nieuwe schooljaar.

Dit studentenzeilen is onderdeel van het project Sportimpuls Almere studenten watersportstad. De Sportimpuls is een subsidie uitgegeven door het NOC*NSF. Deze subsidie geeft de mogelijkheid om studentensportverenigingen voor zeilen, windsurfen en roeien op te zetten. “Deze subsidie biedt de mogelijkheid aan studenten om hun studentenleven te verrijken met de mooiste sporten in Almere” aldus Merijn Eussen, projectleider Sportimpuls en Ambassadeur van StudentInAlmere.

Het introductie zeilweekend is een onderdeel van het project sportimpuls en is georganiseerd door catamaranzeilschool Sail-Today en Studentenvereniging Bazinga. De studenten van Windesheim, CAH Vilentum en andere scholen hebben met windkracht 5 gevaren op catamarans.

Bericht overgenomen van: