NS wil meer intercity’s in gaan zetten richting Amsterdam Zuid

Foto: Maurits90/cc-by-sa-3.0 Unported

Zoals elk jaar, zal de NS ook in december 2016 een nieuwe dienstregeling invoeren. In deze dienstregeling die in 2017 van kracht zal zijn wordt rekening gehouden met de toenemende reizigersstromen.

Iedereen die met de trein reist, weet dat de treinen in de spits overvol zijn. Je merkt het al als je het perron oploopt, dat je veel medereizigers hebt. Om in te spelen op de toegenomen drukte staan er voor de komende jaren een aantal veranderingen op het programma.

Weesp

Momenteel wordt druk gewerkt aan een spooruitbreiding richting Weesp. Het plan is om het aantal sporen bij station Weesp uit te breiden van zes naar acht. Dit zal ook gevolgen hebben voor de dienstregeling van Almere richting Amsterdam en Schiphol. De bedoeling is dat er per 2023 zes intercity’s per uur rijden tussen Almere en Amsterdam Zuid, en vier tussen Almere en Amsterdam Centraal. Daarnaast moeten er zes sprinters gaan rijden tussen Almere en Amsterdam.

2016

De eerste veranderingen zullen eind 2016 ingevoerd worden. Er komen dan twee intercity’s bij op het traject Lelystad – Almere Centrum – Amsterdam Zuid. Hierdoor zal er elk kwartier een intercity gaan rijden op dit traject. Daarnaast wordt rekening gehouden met het uitbreiden van het aantal intercity’s richting Amsterdam Centraal. Zodra hier voldoende vraag naar is, zullen ook hier twee extra intercity’s per uur worden ingezet.

Zie ook: