Nieuwe parkeerautomaten parkeergarages en -terreinen Almere Stad

Foto: Elly Waterman/cc-by-sa-3.0

Bij alle 14 parkeergarages en -terreinen in Almere Stad wordt dit jaar de parkeerapparatuur vervangen. De nieuwe apparatuur zal tussen september en december gefaseerd ingevoerd worden en zorgt voor verbetering van de betaalmogelijkheden en het uitrijden.

Na een aanbestedingstraject hebben de firma Schmit uit Zoetermeer en de gemeente Almere op 10 juni 2015 het contract voor de vervanging van de parkeerapparatuur getekend. Dit contract omvat nieuwe betaalautomaten, in- en uitritten, slagbomen en camera’s bij alle parkeergarages en –terreinen in Almere Stad. Naast de levering zal Schmit de komende jaren ook het onderhoud van de parkeerapparatuur verzorgen.

Snel en makkelijk

De nieuwe apparatuur is uitgerust met kentekenherkenning. Bij het uitrijden wordt uw kenteken herkend en gaat de slagboom automatisch open zonder dat u uw uitrijkaart hoeft aan te bieden. Hierdoor kunt u snel en gemakkelijk uitrijden. Het kenteken wordt na uitrijden direct gewist.

Bij alle betaalautomaten kunt u voortaan betalen met uw bankpas of creditcard. Bij een deel van de nieuwe automaten blijft het mogelijk om met cashgeld te betalen. De nieuwe apparatuur is eenvoudiger in gebruik en minder storingsgevoelig.

Bericht overgenomen van: