Kunstenaar verft verschillende spelen op Esplanade

Foto: Google Street View

Binnenkort kan er gespeeld worden op de Esplanade! Vanaf maandag 27 juli gaat kunstenaar Job Roosen van Kunst van Roosen aan de slag om een bordspel op de Esplanade aan te brengen.

Waarom een bordspel?

De Esplanade is het plein van de ontspanning. We willen daarom graag dat er op de Esplanade meer te beleven is. Samen met Platform Almere Centrum en conceptstore ‘Hard Bitten and the Others’ hebben we nagedacht over de invulling hiervan. Een bordspel leek ons erg geschikt, omdat dit door jong en oud gespeeld kan worden. Bovendien is hier geen materiaal voor nodig. Het bordspel bestaat onder andere uit een doolhof, een hinkelbaan, een verspringbaan, een hardloopbaan en een slalom.

Wat gaat er nu gebeuren?

Het bordspel komt naast eetcafé Bobby Beer te liggen. In de afbeelding ziet u de exacte locatie (paarse rechthoek). Het bordspel is 40 meter lang en 20 meter breed en wordt met verschillende kleuren verf aangebracht. Kunstenaar Job Roosen start hier op maandag 27 juli mee. Met het schilderen van het bordspel is hij ongeveer een maand bezig. Zodra een onderdeel van het bordspel is afgerond, kan hier al gebruik van worden gemaakt. Het bord blijft minstens twee jaar liggen. Bij succes wordt het bordspel bijgewerkt.

Bericht overgenomen van:

Zie ook: