Gemeente fleurt stad op met hanging baskets vol zomerplanten

Foto: Bahnfrend/cc-by-sa-4.0 international

Almere Centrum is weer opgefleurd met hanging baskets! Deze bloembakken zijn op initiatief van bewoners aan de rand van het centrum van Almere aangebracht. U komt ze tegen op de Meesterstraat, het Leerlinghof, het Kolkplein, het Gezellenhof, de Olstgracht, het Deventerpad, de Brouwerstraat en de Zadelmakerstraat.

Onlangs zijn de hanging baskets gevuld met zomerbeplanting. Een kleurrijk en bloeiend geheel waar u op uw gemak van kunt genieten als u door het centrum loopt!

De hanging baskets worden dit jaar nog betaald uit het wijkbudget. De gemeenteraad heeft aangegeven dat het de bedoeling is dat bewoners het initiatief volgend jaar overnemen. Platform Almere Centrum zoekt de samenwerking met VVE’s en andere partijen op om de hanging baskets in het centrum te behouden. Greet Ritskes van PAC: “PAC is erg blij dat de hanging baskets er weer zijn. In het perspectief van de Floriade willen wij de hanging baskets graag behouden. De toezegging van de gemeente is voor de zomer- en winterbeplanting tot april 2016. Wij doen ons uiterste best om sponsors te vinden voor de volgende jaren.”

Bericht overgenomen van: