Gemeente boort nieuwe bronnen aan om warmte-koudeopslag Schouwburg Almere te regelen

Foto: orensteiner/cc-by-cc0

Vanaf woensdag 1 juli tot en met vrijdag 14 augustus vinden er werkzaamheden aan de warmte-koudeopslag van Schouwburg Almere op de Esplanade plaats.

Lek in warmte-koudeopslag Schouwburg Almere

Er kwam water omhoog op de Esplanade. Dit werd veroorzaakt door een lek in de bronnen van de warmte-koudeopslag waarmee Schouwburg Almere haar temperatuur regelt. De bronnen moesten daarom afgesloten worden. Om ervoor te zorgen dat Schouwburg Almere haar temperatuur weer kan regelen, is het nodig dat er twee nieuwe bronnen geboord worden.

Bronnen boren

We boren de bronnen in de eerste drie weken van de werkzaamheden. Dit doen we op werkdagen tussen 7.00 en 16.00 uur. Het boren van de bronnen kan voor enige geluidsoverlast zorgen. De eerste bron boren we in de buurt van de lift. De tweede bron boren we tegenover de toegang van Schouwburg Almere. Hierbij boren we 100 meter de grond in. We gebruiken hier een boortoren van ongeveer vijf meter hoog voor. Zodra de bronnen geboord zijn, halen we de boortoren weer weg.

Aansluiten leidingen en spoelen van water

Nadat de bronnen geboord zijn, sluiten we de leidingen hierop aan. Dit gebeurt op tien meter diepte. Ook spoelen we de bronnen. Dit duurt ongeveer drie weken. Het grondwater dat hierbij vrijkomt wordt netjes afgevoerd. Tijdens deze drie weken werken we ook weer op werkdagen tussen 7.00 en 16.00 uur. Van geluidsoverlast is in deze drie weken geen sprake.

Bericht overgenomen van: