Gedeeltelijke lockdown gaat verder

Foto: Pixabay

Er blijft de komende tijd sprake van een gedeeltelijke lockdown. Wel openen bibliotheken en theaters vanaf donderdag de deuren. Dinsdagavond hielden minister-president Rutte en minister De Jonge (Gezondheid) een persconferentie.

Goed effect

“Het aantal coronabesmettingen daalt. Dat is goed nieuws. We houden ons goed aan de maatregelen, en dat heeft effect. Maar we zijn er nog niet”, zo is ook te lezen op de website van de Gemeente Almere. “Daarom is het van belang dat we de gedeeltelijke lockdown voortzetten. We blijven het aantal contactmomenten en reisbewegingen beperken. We blijven de basisregels toepassen. En proberen elkaar door deze lastige periode heen te helpen”.

Open

Onder andere musea, theaters, zwembaden en pretparken kunnen na een sluiting van twee weken weer open en we mogen weer sporten in groepslessen. Dat betekent dat je vanaf donderdag weer terecht kan bij de bibliotheek voor het lenen, inleveren of afhalen van boeken, het bekijken van een film of jeugdvoorstelling, voor een werk- of studieplek (via reservering), voor het lezen van een krant of tijdschrift en voor het afhalen van een kopje koffie of thee in ons nieuwscafé.

“We gaan weer door met onze openingsuren voor ouderen (70+) en kwetsbaren en we starten ook de BiebDrive light voor het afhalen van reserveringen weer op”, zo meldt de bibliotheek in Almere.