Fietsenstalling Brouwerstraat maakt plaats voor evenementen PIT

Foto: Onderwijsgek/cc-by-sa-2.5 Netherlands

Op dinsdag 1 september starten we met het weghalen van de fietsenstalling aan de Brouwerstraat. Dit is de fietsenstalling naast restaurant Saké en boven veiligheidsexpo PIT.

Waarom doen we dit?

We hebben gemerkt dat de fietsenstalling weinig wordt gebruikt. Ook staat het rode gebouw ernaast leeg. Veiligheidsexpo PIT heeft aangegeven dat ze graag gebruik wil maken van de locatie en het rode gebouw ernaast. PIT wil hier demonstraties geven en evenementen organiseren op het gebied van veiligheid. Dit is niet mogelijk in de veiligheidsexpo zelf. De gemeente Almere en Platform Almere Centrum staan hier positief tegenover. PIT mag de ruimte daarom tijdelijk gebruiken, tot aan het einde van het jaar. Als dit goed verloopt, kijken we of PIT de locatie definitief kan gebruiken.

Wat wordt er gedaan?

Op maandag 3 augustus plaatsen we borden bij de fietsenstalling om fietsers te laten weten dat de fietsenstalling per 1 september niet meer te gebruiken is. Op 1 september zetten we de fietsen die er nog staan aan de kant. Vervolgens verwijderen we de fietsenrekken. Ook de hekken die om de fietsenrekken heen staan halen we weg.

Geen alternatieve fietsenstalling

Omdat de fietsenstalling niet veel wordt gebruikt, komt er geen alternatieve stalling. Wel nemen we dit jaar het parkeren van fietsen in het gehele centrum onder de loep. We kijken daarbij waar fietsenstallingen nodig zijn en waar niet. Waar mogelijk passen we volgend jaar verbeteringen toe.

Bericht overgenomen van: