Eerste huisartspraktijk in Almeerse Nobelhorst is een feit

Foto: ClkerFreeVectorImages/cc-by-cc0

Vanaf maandag 22 juni is iedereen welkom in de nieuwe huisartsenpraktijk van Nobelhorst. Niet alleen de bewoners van Nobelhorst maar ook de bewoners van omliggende gebieden, zoals Vogelhorst, zijn van harte welkom om zich in te schrijven als patiënt. In minder dan vier maanden tijd is, volledig in Nobelhorst-stijl – met natuurlijke materialen, de tijdelijke huisvesting van de praktijk neergezet. De huisartsenpraktijk is de eerste voorziening van Nobelhorst. De praktijk komt op de Brink, dat het levendig hart van de wijk wordt. Ook de Sterrenschool krijgt hier zijn plek.

De praktijk bestaat voorlopig uit een huisarts, doktersassistente en praktijkondersteuner. Er is een apotheekservice aanwezig en (Zelfzorg)medicatie is verkrijgbaar aan de balie. De praktijk werkt al nauw samen met andere zorgaanbieders, die zorg kunnen waarborgen en in de loop van de tijd hun plek in de praktijk zullen krijgen.

Speciale opening buurtbewoners en patiënten

Voor de huidige patiënten, de bewoners uit Nobelhorst en de omliggende wijken organiseert de huisartsenpraktijk een speciale openingsavond. Deze vindt plaats op woensdag 1 juli. Van 18.30 tot 21.00 uur is iedereen welkom in de praktijk om kennis te komen maken en meer informatie te krijgen over de praktijk en het team. Meer informatie over de praktijk staat op: huisartsenpraktijk-nobelhorst.nl.

Nobelhorst – het dorp van Almere

In Almere Hout ontstaat – buurtje voor buurtje – een compleet nieuw dorp. Nobelhorst! Ideaal gelegen tussen bos en weiland en ook Almere Haven, het Stadshart van Almere en het Gooi bereik je met 10 autominuten. In het gezelligste dorp van Almere kan je zelf bouwen, kopen, huren of ondernemen. En het leuke is, in Nobelhorst heb je invloed op hoe jouw buurt er straks uitziet. Over de inrichting en het beheer van de wijk beslissen de bewoners mee. Meer informatie op nobelhorst.nl of nobelsleven.nl. Vrijdagavond 19 juni om 19.00 uur gaat er weer een aantal zelfbouwkavels in de verkoop. Inmiddels kamperen er al een aantal mensen aan de Brink om de eerste rechten op de mooiste kavels te verwerven.

Bericht overgenomen van:

Meer: Almere Hout