Burgemeester Jorritsma opent Cultuuretalage Stadsarchief

Foto: Janwillemvanaalst/cc-by-sa-3.0 Unported

Burgemeester Annemarie Jorritsma heeft de cultuuretalage van het Stadsarchief aan de Stadhuispromenade geopend. De opening ging gepaard met een voor de gelegenheid geschreven lied door Bas Klompenburg van Theatergroep Ongeremd.

Op drie schermen in de etalage zijn zeven dagen per week wisselende fotopresentaties te zien. Van 11 uur morgens tot 11 uur ‘s avonds. Het is een regelmatige wisselende keuze uit het fotoalbum van de stad. Vrijwilligers van het Stadsarchief maken de presentaties.

Het zijn presentaties met een thema, dat kan uit een bepaalde tijd zijn of met een thematische insteek door de jaren heen. Het gaat om foto’s en filmbeelden.

Vanwege de nieuwe Almeerse Parkenfolder en de samenwerking met Vereniging Buitenstad is voor de opening van de cultuuretalage gekozen voor het actuele thema ‘groen’. Door vrijwilligers is een tentoonstelling gemaakt over de geschiedenis van het Beatrixpark, genaamd ‘Pak een Park’. Het Beatrixpark is het oudste Stadspark van Almere. De beelden op de schermen ondersteunen de expositie.

Op een van de schermen is een filmpje te zien hoe Ank Bleeker -de oorspronkelijke ontwerpster van het Beatrixpark- al schetsend toelicht hoe het ontwerp is ontstaan.

De expositie over het Beatrixpark is te zien in de maanden juli en augustus.

Bericht overgenomen van: