Breed aanbod klassieke muziek Goede Redekerk Almere Haven

Foto: Google Street View

Almere is een nieuw muziekpodium voor klassieke muziek rijker. Vanaf september 2015 organiseert stichting “Goede Rede Concerten” een concertprogramma  met klassieke muziek, uitgevoerd door professionele musici en amateurs.

Goede Rede is de oudste kerk van Almere. Met een kleine kapel en een grotere kerkzaal die beschikt over de beste akoestiek in Almere.  Er is een Frans barokorgel en een carillon, die beide worden bespeeld. Goede Rede ligt in het centrum van Almere Haven met restaurants, galeries, kunstencentrum Corrosia, de haven en ruime gratis parkeergelegenheid.

Veel bewoners van Almere kennen Goede Rede als concertzaal. Professionele concerten zoals die van het voormalige Kamermuziekfestival Almere werden daar uitgevoerd. En bijna alle concerten van (klassieke) amateurkoren en -orkesten vinden hier tegenwoordig plaats. Daarmee wordt echter nog maar een beperkt deel van de capaciteit van Goede Rede benut.

Stichting Goede Rede Concerten

De nieuwe stichting Goede Rede Concerten wil deze kwaliteiten benutten door Goede Rede als concertpodium voor klassieke muziek te presenteren, een volwaardig concertprogramma op te zetten en de complete concertagenda van Goede Rede actief te promoten.

Breed klassiek profiel

Het concertpodium Goede Rede is klassiek in brede zin: traditioneel klassiek maar ook modern klassiek, met lijnen naar volksmuziek, pop, jazz en muziek uit andere culturen. Het programma is gevarieerd en van hoge kwaliteit. Interessant voor jong en oud.

De variatie in de programmering is ook terug te vinden in optredens van zowel bekende artiesten als van aankomend talent, een mix van professionals en amateurs en samenwerking met andere podia. Het publiek zal worden verrast, geïnspireerd en ontroerd. Kinderen zijn van harte welkom! Muzikanten zullen zich thuis voelen.

De concerten vinden nu eerst plaats op vrijdag- of zaterdagavond of zondagmiddag en duren meestal niet langer dan een uur. Het concert kan worden aangevuld met een expositie of lezing. Na afloop zijn drankjes en kleine hapjes verkrijgbaar en is er gelegenheid om elkaar en de muzikanten te ontmoeten, inspiratie op te doen.

Het is steeds weer anders, maar het is altijd genieten van mooie muziek en een goede sfeer!

Start op 13 september

Het publiek uit Almere en de regio kan in 2015 kennismaken met  vijf heel verschillende concerten. Het eerste concert in Goede Rede is op zondagmiddag 13 september aanstaande  in de sfeer van de Parijse salon. Zes topgitaristen van Gitaarsalon Roadshow nemen u mee op een reis door de (Franse, klassieke en salon) muziek. Op  www.goederedeconcerten.nl is het hele programma en informatie over de kaartverkoop te vinden.

Vrijwilligers gezocht

Voor de facilitaire organisatie (kaartverkoop, gastvrouw/-heer, zaalinrichting, enz.) worden vrijwilligers gezocht. Een leuke klus in een gezellige omgeving! En gratis concerten. Meer informatie en aanmelden bij zakelijk leider Wilma Hartsuiker, telefoon 06 14022320.

Bericht overgenomen van:

Meer: Almere Haven