6 t/m 14-jarigen kunnen sporten en spelen met de Droomspeelbus in de vakantie

In Almere Centrum valt voor iedereen iets te beleven. Naast uitgebreid winkelen, eten en drinken, is er ook op sportief vlak genoeg te doen. In juli en augustus organiseert de Droomspeelbus op woensdagmiddagen van 12.00 tot 15.00 uur verschillende sport- en spelactiviteiten op de Esplanade. Kinderen in de leeftijd van zes tot en met veertien jaar kunnen hier gratis aan deelnemen.

Programma

Woensdag 8 juli: Waterfun

Deze middag staat in het teken van waterfun: loop over water in een aquabal, vlieg over de megatobbedansbaan of neem een duik van de buikglijbaan!

Woensdag 15 juli: Voetbalfun

Test je voetbalskills met verschillende leuke voetbalspellen: Doe mee met pannavoetbal, meet hoe hard jouw bal gaat met de snelheidsmeter, schiet je voetbal in het gatendoel of word penaltykoning. Je kunt er zelfs een beker mee winnen!

Woensdag 22 juli: Obstakelrun4kids

Ren zo snel mogelijk over de 40-meter lange mega wipeoutbaan met diverse hindernissen en waag een sprong in het diepe van de basejump die wel vier meter hoog is. Zet de beste tijd neer en win een leuke prijs!

Woensdag 29 juli: Skeeleren/Jumpingfun

Kom langs en skeeler over het parcours of trek jumpingschoenen aan. Daarmee spring je hoog de lucht in en kun je verschillende leuke oefeningen op muziek doen.

Woensdag 5 augustus: Sport en Spel 

Neem deel aan een afwisselende middag vol leuke onderdelen. Er is een opblaaskooi waarin je onder andere kunt trefballen, voetballen en hockeyen. Meer zin in atletiek? Dan kun je hordelopen en sprinten!

De Droomspeelbus

De Droomspeelbus is in 1999 door de kinderadviesraad bedacht en is onderdeel van Stichting De Schoor. De Droomspeelbus wil dat elk kind in Almere kan sporten, ook degenen die minder geld te besteden hebben. Want sporten is gezond en het leert kinderen tegelijkertijd om sportief met elkaar om te gaan. Daarom komt de Droomspeelbus met een laagdrempelig sport-en-spel-aanbod voor kinderen in verschillende wijken van Almere.

Meer informatie: www.droomspeelbus.nl

Bericht overgenomen van: