Nieuwe Raad van Commissarissen voor Floriade BV

Foto: Gemeente Almere

Het college van burgemeester en wethouders van Almere heeft per 1 augustus 2018 een…

Het college van burgemeester en wethouders van Almere heeft  per 1 augustus 2018 een interim-Raad van Commissarissen(RvC) voor de Floriade BV benoemd. De interim-periode geldt tot nadere besluitvorming over de inrichting en aansturing van de organisatie.

  1. Voorzitter Eric van der Burg, onder meer raadslid en oud-wethouder te Amsterdam.
  2. Jan de Vries, onder meer bestuurslid NTR en lid van de vorige RvC.
  3. Angelique Lombarts, lector aan de Hotelschool The Hague op het gebied van Hospitality, Happiness & Care, en organisatie-antropologe.

Met de benoeming van Van der Burg heeft de RvC een ervaren bestuurder in het openbaar domein, De Vries zat ook in de vorige RvC namens de Nederlandse Tuinbouwraad (NTR) en zorgt daarmee voor continuïteit van het bestuur. Hij heeft ook ervaring met het organiseren van een Floriade. Met Lombarts is kennis en ervaring toegevoegd op het gebied van toerisme, citymarketing en congres- en eventorganisatie.
De RvC houdt toezicht op de werkzaamheden van de Floriade BV. Die is, met de gemeente als enige aandeelhouder, in het leven geroepen om de Expo Floriade Almere in 2022 te organiseren. De vorige RvC-leden legden onlangs hun taak neer omdat zij zich niet meer herkenden in hun oorspronkelijke opdracht.

Dossier: Floriade