Voorzichtig met hond op warme dag

Foto: Politie Zeeland

Waarschuwing van de landelijke politie, verzorg je hond extra goed tijdens de hitte:

‘Uw hond met warm weer in de auto laten is geen optie. Dat mag inmiddels wel duidelijk zijn, dus gaan we met dat warme weer fijn met de hond naar buiten. Lekker ingesmeerd en met aangesnoerde wandelschoenen gaat met uw hond het pad op en de lanen in. Heerlijk…voor u ja. Maar voor uw hond?? Blaarvorming en/of verbrande voetzooltjes kunnen dan het gevolg zijn.
Oh, u bent niet zo’n wandelaar maar u pakt liever de fiets.
Heerlijk op een zomerdag fietsen met de hond. U geniet van de frisse wind, veroorzaakt door de snelheid waarmee u fietst maar… voor de hond is het een hachelijke onderneming. Het wegdek (asfalt) is heet en hij kan niet in zijn eigen tempo lopen of even stoppen om verkoeling te zoeken. Hierdoor zal hij snel over zijn grenzen heen gaan en oververhitting is dan een serieus risico
Stelt u zich eens voor:
U bent op het strand en u zou graag even een duik nemen in zee. Al huppelend en rare capriolen makend komt u dan uiteindelijk met twee pijnlijk voeten bij het water. Dat zand was heter dan u dacht……toch? En laat asfalt nou nog net even heter zijn dan zand. Misschien even in uw achterhoofd houden als u er weer op uit wilt gaan.
Daarnaast kan er proces-verbaal opgemaakt worden ter zake artikel 2.1, lid 1 van de Wet Dieren (misdrijf).’