Het kwetsbare leven van een straatkatje

Foto: vermiste dieren

Daar ben je dan. Geboren op straat bij een mama die om welke reden dan ook op straat terecht is gekomen. Niet gecastreerd, want dan was je immers niet geboren.

Je hebt nog broertjes en zusjes en een lieve mama die er alles aan doet om jullie van eten te voorzien.
Het leven is zwaar en dat is duidelijk zichtbaar bij je mama.

Je mama is mager maar doet echt haar best voor jullie. Een super moeder heb je!
Voor mensen vluchtten jullie als gezinnetje weg want niet iedereen behandelde jullie leuk. “Better safe than sorry” moeten jullie gedacht hebben. Daarom verstopten jullie je veilig in de bosjes.

Vorige week maandag werd je samen met je broertjes en zusjes en je mama ontdekt door een lieve dame. Zij vond dat jullie de hulp moesten krijgen die jullie verdienden. Geen enkele kat verdient een leven als straatkat.

Op woensdag kwam via de dierenambulance de melding bij ons binnen over jullie bestaan en we zijn diezelfde dag jullie gaan zoeken.

We vonden jullie, althans jouw mama en jouw vier broertjes/zusjes. Al snel kwamen wij in contact met de lieve dame die had geregeld dat er hulp voor jullie kwam. Zij liet ons een video zien die ze van jullie gemaakt had vorige week maandag en we zagen dat jullie gezinnetje niet uit vijf maar uit zes leden moest bestaan.

Waarom zagen wij maar vijf gezinsleden?
Wij hoopten dat jij gewoon wat schuwer was en je niet zomaar aan ons liet zien en dat dat de reden was waarom we je niet zagen, ondanks ons onderbuik gevoel en de wetenschap dat veel katjes van jouw leeftijd de leeftijd van 1 jaar niet halen op straat. Hoop hebben we altijd want zonder hoop kunnen we dit werk gewoon niet doen.

Afgelopen avond kregen we een slecht bericht. Er was een dood katje gevonden in het vloeibare frituurvet.
We zijn meteen in alle vaten gaan kijken, maar helaas zagen we geen katje. Maar ons gevoel zegt dat jij het was.

Wat spijt het me dat mensen zo onverantwoordelijk kunnen zijn tegenover hun huisdier. Wat spijt het me dat onze hulp voor vermoedelijk jou te laat kwam.
Mijn hart huilt..

Dag lieverdje <3

~Olga
Stichting Straatkat

Deze stichting zit momenteel in een moeilijke periode. Geef juist daarom nu een extra donatie. Almere.nieuws.nl hoopt dat ze snel weer volledig kunnen werken zoals anders altijd het geval is.