Hond gered op snelweg

Foto: Linde ten Broek

Linde ten Broek, medewerkster van Almere Nieuws.nl zag een cockerspaniel vandaag aan de dood ontsnappen. Het liep uiteindelijk goed af

Op de snelweg gaat het verkeer ineens iets langzamer rijden, ik minder vaart en krijg ineens een hartverzakking als ik een cockerspaniel op de witte streep van de snelweg zie rennen. Tegen het verkeer in, zn tong uit z’n bek. Gelukkig kan ik hem ontwijken, ik rijd 80 denk ik. Ik zet mn auto direct daarna stil. Ik moet wel, mn knieen knikken, mn armen trillen en dikke tranen stromen onophoudelijk over mn wangen. Stilstaand wordt het alleen maar meer. Ik adem, sta stil en doe even niets. Dan hoor ik naast me mensen bij n auto met KNGF logo praten en zie 2 agenten.
Ik stap uit en vertel dat ik onwijs ben geschrokken en vertel van de hond. Deze hond? Vraagt de vrouw van de auto. En ik zie hem bekaf liggen in de auto van die mensen. Al het verkeer was gestopt en een man rende m achterna en wierp zich op hond. Nog meer tranen over mn wangen. Van geluk, van blijdschap. Wat ben ik blij dat er zulke mensen zijn die dit doen! De Dierenambulance heeft je net opgehaald. Ik tril nog even na. Nu van dankbaarheid. Wat een helden die medewerkers, steun ze overal en altijd.