Geniet van Koningsgeitjes Den Uylpark

Foto: flickr.com

De jaarlijkse ‘babyboom’ bij Stad & Natuur is in volle gang! Het eerste lam van 2017 is geboren op Kinderboerderij den Uylpark. Bezoekers mochten meedenken over de namen van de eerste drie geitjes en deze zijn zorgvuldig door de dierverzorgers uitgekozen. De bijzonderste geitjes zijn in de ochtend van 27 april geboren.

Zondag 26 februari is het eerste geitje van 2017 bij Stad & Natuur geboren! Het geitje is een Toggenburger, te herkennen aan de witte aftekeningen op haar kop, ook wel het masker genoemd. Bezoekers mochten gedurende twee maanden meedenken over de namen van dit geitje en haar 2 nichtjes die niet veel later geboren zijn. Omdat de moeders Flora en Nora heten kregen de bezoekers de taak om de klank ‘ora’ terug te brengen in de naam voor de dochters. Dit is gelukt! Lora is de naam van het eerst geboren geitje, en Debora en Dora zijn de twee nichtjes van Lora. De kinderen die deze namen hebben bedacht hebben een mailtje gekregen en ontvangen een leuke prijs!

Op 27 april werden de dierverzorgers verrast met een geboorte van twee mooie lammetjes! Een jongen en een meisje, zij zijn een kruising tussen een Nubische geit en een Toggenburger. De moedergeit had nog geen naam en is nu Trix genoemd omdat zij op Koningsdag bevallen is. De kinderen van Trix heten dan nu ook: Willem en Maxima! “Het gaat ontzettend goed met de kleintjes. Het is een gezellige boel in de stal met alle geitjes en de moeders”, aldus Anita Seele, beheerder van Kinderboerderij Den Uylpark.
Wil jij ook voor Willem en Maxima en de andere dieren op de kinderboerderij zorgen? Meld je dan een als vrijwilliger bij de kinderboerderij! Vraag naar de beheerder of stuur een mail naar [email protected]!

Willem en Maxima zijn nu al te bewonderen op Kinderboerderij den Uylpark in Stedenwijk. Op 28 mei viert de kinderboerderij het jaarlijkse lentefeest! De schapen worden geschoren, er zijn leuke workshops en een theatervoorstelling: de drie kouwelijke mussen. Ook zullen er beperkt ponyritjes aangeboden worden aan de aller kleinste. Natuurlijk zijn ook alle andere boerderijdieren van de partij op dit grote feest!