Diepe rouw na onthoofding zwaan

Foto: pixbay- 1024507-960-720

De sfeer in de Filmwijk is er momenteel een van verdriet. Een mannetjes zwaan werd onthoofd. Wie heeft het gedaan en wat moet er gedaan worden om de vrouwtjes zwaan te steunen. Zij is na het drama in volle rouw en is bang voor mensen geworden.

Meer dan zeventien jaar genoot de Filmwijk van het zwanenpaar. Ze waren altijd SAMEN en brachten bij veel bewoners een lach op het gezicht. Vorige week werd het mannetje vermoord. Was het een gestoord mens die dit heeft gedaan. Of was een hond of vos de dader. De politie heeft de zaak in onderzoek en het zal een zware klus worden om met een antwoord te komen.
De vrouwtjes zwaan gaat door een hel en is schuw geworden. Een buurtbewoners is bang dat ze er niet meer bovenop komt. ,Zwanen zijn zo hecht, daar kunnen mensen veel van leren. Ik zou zo graag iets voor haar doen.’ Veel meer Almeerders delen dit standpunt. De grote vraag is hoe ze kunen helpen.’ Bij de zwanenwerkgroep Flevoland is dit drama ook het gesprek van de dag.
Sylvia uit Filmwijk weet het wel ,Wat zou het fijn zijn als er voor de vrouwtjes zwaan een hulp programma werd opgezet. En een stille tocht voor de gestorven zwaan mag wat mij betreft ook. Mijn man vindt dat wat overdreven, maar waarom niet.’