Chip actie bij Stichting Zwerfkat Almere

Foto: zwerfkatten Almere

Zondag 19 februari is er weer een chip actie voor € 15.00 incl. registratie bij de dierenambulanche Almere
vanaf 12.00 tot 16.00 uur.
Mensen (die in de schuldsanering zitten aantoonbaar) die krijgen de chip gratis.

Stichting Zwerfkat Almere hebben veel ervaring op het gebied van zwerfkatten en de problematiek eromheen. Medwerkster Ria Ooms:  ,We hebben bij verschillende instanties gewerkt die met (zwerf)dieren te maken hebben, en hebben helaas moeten constateren dat, door de regels en doelstellingen van deze organisaties er altijd dieren zijn die tussen wal en schip vallen. Het niet kunnen of mogen helpen van een dier in nood doet ons veel verdriet, het moet in onze maatschappij niet zo zijn dat een dier in nood geen hulp krijgt.’

Stichting Zwerfkat Almere helpt zwerfkatten in Almere en omgeving door ze te vangen, door een dierenarts te laten steriliseren of castreren en behandelen voor gezondheidsproblemen, en passend blijvende huisvesting voor ze te vinden. Als een kat niet meer gesocialiseerd kan worden omdat hij te lang buiten heeft ‘gewoond’ wordt de kat na behandeling teruggeplaatst in z’n vertrouwde omgeving. Hij/zij zwerft weer, maar kan niet meer voor nakomelingen zorgen en het vecht- en markeergedrag van de mannetjes neemt af.

Zonder uw steun is ons werk niet mogelijk. Daarom vragen we u om hulp. Op onze website kunt u onder “Ons Helpen?” zien waarmee u ons kunt helpen. Dit kan zijn met een geld donatie, maar ook met spullen of het leveren van een dienst. Aangezien onze stichting binnenkort als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) zal worden aangemerkt, wordt het doneren ook fiscaal aantrekkelijk gemaakt. Desgewenst kunnen we u hierover nadere informatie sturen.

Ooms: ,De dieren en wij van Stichting Zwerfkat Almere zullen u erg dankbaar zijn voor uw steun. Alles wat u geeft zal direct gebruikt worden om ons doel te verwezenlijken, namelijk het groot aantal zwerfkatten terug te dwingen en het lijden van zieke en gewonde dieren te verlichten. We houden u graag via deze website op de hoogte van onze vorderingen en ontwikkelingen.