Almeerse student start actie om dieren in Azie te redden

Samen met twee vriendinnen is de Almeerse Cassy Murset (20 jaar) een crowdfunding actie gestart om geld in te zamelen voor een reis naar Indonesië. De studente van Aeres MBO verlaat op 11 mei Almere en vertrekt dan naar West-Java in Indonesië. Doel van de reis is om het Cikananga Wildlife Center te helpen. Dit goede doel zorgt voor de opvang voor wilde dieren uit Java waarvan hun leefomgeving verdwijnt en van dieren die in beslag zijn genomen.

‘’Voor de reis heb ik 350 euro nodig om als donatie te geven aan Cikananga. Daarom ben ik samen met twee vriendinnen, Laura en Sarina, een crowdfunding gestart. Het geld daarvan gaat naar Cikananga Wildlife Center’’, zegt Cassy.

Indonesië
Cassy heeft veel met Indonesië: ‘’Het lijkt mij heel leuk om naar Indonesië te gaan, want ik ben gedeeltelijk Indonesisch. Ik ben er nog nooit geweest.’’ Als studente van de opleiding dierverzorging heeft Cassy uiteraard ook veel met dieren: ‘’In mijn vrije tijd doe ik al 4 jaar vrijwilligerswerk bij Dierenopvangcentrum Amsterdam.’’

De reis
Op 11 mei vertrekken de vriendinnen naar Indonesië. ‘’De reis duurt 14 dagen. We helpen in die weken de dieren in het centrum. Het opvangcentrum heeft een oppervlakte van 14 hectare en op het terrein zijn professionele voorzieningen gebouwd waaronder een dierenkliniek, een kantoor en ondersteunende dierenfaciliteiten. Met een oppervlakte van 14 hectare en in totaal 3.750 geredde dieren is het ‘t grootste centrum voor het redden van dieren in Indonesië’’, zegt Cassy.

Mensen kunnen online aan de crowdfunding actie van de Almeerse student meedoen.