Vriendenkring zoekt begeleider

Foto: ClkerFreeVectorImages/cc-by-cc0

ALMERE – ‘Vriendenkringen’ van De Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere (VMCA) bestaan uit mensen die het lastig vinden om zelf sociale contacten aan te knopen, die graag met een groepje gelijkgestemden leuke activiteiten ondernemen. De VMCA is voor ‘Vriendenkringen’ op zoek naar vrijwilligere begeleiders.
De Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere (VMCA) kent diverse van ‘Vriendenkringen’ die actief zijn en groepen die nog moeten worden opgericht, maar nog geen begeleider hebben. Voor deze groepen is de VMCA op zoek naar vrijwillige begeleiders.
Een vriendenkring bestaat meestal uit vier tot acht mensen die op basis van leeftijd, hobby of interesse samen een groepje vormen. Zij ondernemen samen activiteiten zoals: uit eten, bowlen, naar de film of het theater, wandelen, fietsen, naar een museum. Deze groepen worden begeleid door een vrijwilliger. De begeleider van een groep brengt het onderlinge contact tot stand en zorgt dat er één of twee keer per maand een afspraak wordt gemaakt voor een leuke activiteit. Op dit moment is er bijvoorbeeld een groep alleenstaande mannen van rond de vijftig jaar die dringend op zoek is naar een geschikte begeleider.
Daarnaast zijn er nog diverse andere groepen die graag een begeleider willen zodat van start gegaan kan worden. Wie een vriendenkring wil begeleiden kan contact opnemen met Hilco Griffioen op 06- 36328708 of [email protected]