Truda van der Kooij: Wie is jou Valentijn

Truda van der Kooij is zangeres en was afgelopen week bij All You Need is Love. Over Valentijn heeft ze een hele opmerkelijke en mooie mening. Lees en geniet

Wie is jouw Valentijn?

Het is weer bijna Valentijnsdag. Je weet wel, die dag die de winkelindustrie in het leven geroepen heeft. Waarbij ze je doodgooien met harten in hun etalages, om zo een extra dag in het jaar te hebben om een klap geld te kunnen verdienen aan alle kuddemensen die hun liefje zoetsappig verwennen met een teddybeer die na een week alweer in een hoek gegooid ligt (want het beest zit in de weg). Of een bos rode rozen met een straatwaarde alsof er gouden blaadjes, ingelegd met diamanten aan de steeltjes hangen. Juist ja, die dag! Een dag waarop je verteld dat je iemand leuk vind of gewoon heel veel van diegene houdt.

 

Ik vraag me dan altijd af. Je hebt toch nog 364 andere dagen om tegen iemand te zegen; “Hey jij! Zullen wij niet even vlot gaan daten, want ik zie jou wel zitten!” Of; “Schatje. Ik houd van jou! Dat je het effe weet. Hier heb je een mooi boeket rode rozen, die ook nog eens betaalbaar waren!” Opeens is daar een dag voor. Een dag die met het jaar populairder wordt. Ik moet toegeven dat ik zelf toch ook wel meedoe aan die Valentijns gekte. Al jaren maak ik een Valentijns diner voor mijn twee kleine mannen met alle hapjes in de vorm van hartjes, rode kaarsen, hartjestafelkleed hartjesconfetti en hartjes ballonnen in de lucht. Hoe hysterisch kan je zijn (ik beken schuld!) Toen afgelopen jaar mijn deurbel ging en de postbode daar stond met een speciale glitterroos en twee kaartjes nam ik die héél cool in ontvangst!

Terwijl diep in me hart het innerlijke kleine meisje het supergaaf en spannend vond dat iemand waarvan ik het niet wist dat speciaal voor mij geregeld had. Al had ik eerlijk gezegd liever een surprise diner en een 5 sterren hotelkamer met bubbelbad gekregen, maar niet zeuren Truda! Die roos was een begin! Eergisteren zat ik in de tv studio bij All You Need Is Love. Er zat een stel in de zaal wat al 60 jaar bij elkaar was. Dat noem ik nou liefde! En nee, deze mensen hadden vroeger geen speciale dag om de liefde met elkaar te vieren. Zij vieren de liefde al 60 jaar lang, elke dag weer.

 

Zeg dus vaker tegen je geliefde zomaar eens: ik houd van jou! Neem eens een roos mee als verrassing op een normale doordeweekse dag en geniet van deze aankomende Valentijnsdag met je geliefden als extraatje naast de 364 andere liefdevolle dagen. Niet omdat het moet, maar omdat het kan! Want uiteindelijk draait het leven maar om één ding: All You Need Is Love…tatatatata…All You Need Is Love…