Eerste Nederlandse biologische walnotenlikeur van Almeerse bodem

Vrijwilligers plukken walnoten op het Utopia Eiland
Foto: Walnocello (Aangeleverd)

Op midzomernacht plukte een team van 12 vrijwilligers geheel volgens traditie onrijpe walnoten. Dit deden zij voor de allereerste, biologische Nederlandse walnotenlikeur. ‘Walnocello’ is gebrouwen in hartje Almere op het eiland Utopia.

Uniek

”Wat de likeur bijzonder maakt is de bijdrage aan ecosysteemherstel, omdat de walnoten afkomstig zijn uit een project van Stichting Weerwoud. Nu is de gelimiteerde oplage beschikbaar voor verkoop”, aldus de makers van de likeur.

Biologisch

Walnocello is biologisch gecertificeerd en gelimiteerd verkrijgbaar in een reeks van 200 flessen. De eerste fles is in ontvangst genomen door burgemeester Franc Weerwind. De rest van de oplage is vanaf nu verkrijgbaar via de webshop van Biospirits. De opbrengsten komen ten goede aan de ontwikkeling van Utopia eiland.

Walnocello

Walnocello is een walnotenlikeur gemaakt van hele, onrijpe walnoten en kruiden zoals kaneel, kruidnagel, citrusschillen en vanille. Deze drank stamt uit de tijd van de Kelten en werd gebrouwen door de Druides om ziektes tegen te gaan en het spirituele leven te vieren. Vandaag de dag wordt de drank vooral gemaakt in huishoudens in het zuiden van Europa volgens familierecept.

Utopia eiland

Utopia eiland ligt op het Floriade Expo terrein in het hart van Almere. Op dit eiland wordt een voorbeeld gesteld voor hoe steden, randgebieden en platteland hun groene zones kunnen inrichten.

Foto

Aangeleverd.