Dag van het park, organiseer een picknick

Foto: Gateway

Organiseer een picknick op de Dag van het Park, zondag 28 mei. Picknick pakket voor 7.50 Gateway Diner
De Vereniging Buitenstad heeft een Parkenfolder van Almere uitgegeven, een plattegrond van de stad met daarop een overzicht van de recreatieve parken, stranden en attracties.

Hoe mooi zou het zijn als de Dag van het Park ā€“ de laatste zondag van mei – ieder jaar gevierd wordt in alle parken van Almere. Daarom roept de Vereniging Buitenstad alle inwoners van Almere op om op zondag 28 mei met zā€™n allen in een van de 16 parken te gaan picknicken. Jong en oud, picknicken is voor alle leeftijden.

De meeste Almeerse parken en stranden zijn ontworpen en bedoeld voor recreatie. Een park bevat bomen, open weides, vijvers en paden, met daarnaast zitbanken, sporttoestellen en kunstwerken. Bewoners maken op verschillende manieren gebruik van de parken: om te wandelen, te spelen, te sporten, te varen of gewoon lekker te luieren langs de waterkant en te genieten van de natuur. Ook zijn er voorzieningenparken, voor sport, begraven & herdenken, (stads)landbouw en evenementen.

De gratis Parkenfolder is te verkrijgen bij het VVV en Stadsarchief Almere aan het Stadhuisplein (open dinsdag t/m donderdag van 11.00 ā€“ 15.00 uur).