Buurtlokaal De Werf brengt gezelligheid

Foto: gemeente almere

Onlangs is het buurtlokaal ‘de Serre’ omgedoopt tot ‘De Werf’! Wij als nieuwe bewoners van de Werven hebben samen met vrijwilligers en buurtbewoners mogen meegenieten van het feest op Wittewerf 20. Naast de gezelligheid was het ook nog eens heerlijk weer.

Nieuwe buurtbewoners? Jazeker! Graag stellen wij ons aan u voor. Wij, Carola, Kees, Leon en Xenia zijn vier studenten die sinds begin dit jaar wonen op Schoolwerf 45. Naast onze studie houden wij ons bezig met het project ‘Springlevende wijk’. Wij worden hierbij geholpen door stichting Academie van de Stad in samenwerking met de gemeente Almere en de woningcorporaties Ymere en de Alliantie. Als studentcoördinatoren in dit project krijgen wij de kans om samen met buurtbewoners van de Werven leuke evenementen te organiseren. Belangrijk daarbij is dat wij vooral zoeken naar wat de wijk nodig heeft. Uw bekendheid met de wijk is voor ons dan ook erg belangrijk.

Om kennis te maken met de buurt besloten wij een handje te helpen bij het buurtlokaal, toen nog actief onder de naam ‘de Serre’. Het buurtlokaal stond toen voor de uitdaging om hun imago te veranderen. Is dat gelukt? Wij vinden van wel! Onder leiding van Sylvia, de nieuwe beheerder, zijn er nieuwe activiteiten bijgekomen. Ook is er ruimte voor buurtbewoners om zelf activiteiten te organiseren. Wij ervaren het buurtlokaal ‘de Werf’ als een gezellige plek voor jong en oud. Wanneer komt u op de koffie op Wittewerf 20?

Wij zijn met veel enthousiasme gestart in de wijk. Al veel bewoners hebben wij ontmoet. Wilt u ook met ons in contact komen of meer weten? Stuur gerust een mailtje naar [email protected]. U kunt ons ook volgen op onze facebookpagina,  Springlevende-wijk-De-Werven.