Weekoverzicht: toename winkelovervallen en de mondkapjesplicht

Foto: Pixabay

Wat gebeurde er de afgelopen week in Almere? Bekijk het hieronder in het weekoverzicht. In dit overzicht gaat het onder andere over DNA-spray en drones tegen winkelovervallers, de mondkapjesplicht, pinfraude en “Stoppersgeluk”.

Artikel van de week

Ze zijn gedreven en leergierig. Toch lukt het niet alle jonge statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning) om zelfstandig werk te vinden. ASG-school PrO Almere startte daarom met een speciaal praktijkprogramma voor 44 van deze jongeren. En wat blijkt: dankzij creatief denken en goede begeleiding op de werkvloer lukt het wél.

Lees verder >

Ander nieuws deze week:

Toename overvallen

Het aantal overvallen op winkels lijkt in oktober en november te zijn toegenomen in Almere. Vooral telefoonwinkels zijn steeds het doelwit. Dat valt ook NIDA Almere op. “De NIDA-fractie is erg geschrokken van deze onwenselijke ontwikkeling en stelde daarom schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders”, meldde de partij deze week. Lees verder >

Donderdagavond werd er opnieuw een winkel in Almere overvallen. Dit keer ging het om de Action aan de Houtstraat in Almere Haven. Dat zou rond 20.00 uur zijn gebeurd. Er zijn geen gewonden gevallen.

Voor telecomzaken is er in het centrum extra beveiliging. Er worden beveiligers ingezet. De winkeliers hebben beveiligers ingehuurd als reactie op de overvallen.

Vuurwerkbommen

Regelmatig wordt de Filmwijk opgeschrikt door vuurwerkbommen. Volgens buurtbewoners is het iedere week wel raak. Toch was de schrik woensdagavond groot voor bewoners aan de Cinemadreef toen bleek dat door een vuurwerkbom hun auto is beschadigd. Het ging om meerdere voertuigen.

Volgens de politie zijn er geen gewonden gevallen. Wel zijn er spullen in beslag genomen. De politie roept getuigen op zich te melden. Ook wanneer ergens anders een vuurwerkbom in de wijk wordt afgestoken, roept de politie op dit te melden. Dat kan via 0900-8844 of via de app van de politie.

Mondkapjesplicht

In het openbaar vervoer was een mondkapje al verplicht, maar voortaan is dit ook het geval op meer publieke plekken. Sinds 1 december is het verplicht om een mondkapje te dragen bij bushaltes. Ook in het onderwijs (met uitzondering van de basisschool) moeten mensen dan een mondkapje gaan dragen. Voor contactberoepen geldt de regel zowel voor de klant als de professional, zoals de kapper of de rij-instructeur. Daarnaast zijn mondkapjes verplicht in onder andere winkels, musea en theaters.

Lees verder >

Het aantal positieve coronatests is licht afgenomen in Almere. Afgelopen week kregen 424 mensen een positieve uitslag te horen van de coronatest. De week ervoor ging het om 532 positieve gevallen.

De taart

Een heerlijke taart

En dan even iets positiefs. Dinsdag was het 45 jaar geleden, dat Wim Leeman de sleutel tot zijn stacaravan in het Bivak in Almere Haven ontving. Ter herinnering hieraan ontving Wim Leeman, nu 90 jaar en wonend in Almere, een taart met een foto van die gelegenheid en een Bivakmuts.

Lees verder >

Groen licht

De gemeente Almere en provincie Flevoland hebben groen licht gegeven voor de bouw van een drijvende dependance van het kunstmuseum. Dat meldde de Gemeente Almere in een persbericht.

Lees verder >

Ludieke actie ”Stoppersgeluk”

In Almere zijn veel noodremmingen tussen bussen en fietsers, omdat jongeren de busbaan als oversteekpunt gebruiken. De gemeente heeft woensdag in samenwerking met jongerenorganisatie TeamAlert en vervoersbedrijf Keolis een ludieke actie gevoerd om aandacht te vragen voor de gevaarlijke verkeerssituaties bij de busbaan.

Lees verder >

Pinpasfraude

Zaterdag 28 november heeft de politie na lang onderzoek een man van 44 zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in een hotel in Almere. Dat meldde de politie woensdag. Alleen al in Gelderland wordt de man verdacht van zeker elf zaken van pinpasfraude.

Lees verder >

Directeur Esther Merks in het buitenlokaal op de eerste verdieping. Achter leerling Meas is de keuken te zien die in elk binnenlokaal zit.

Een mooi nieuw gebouw

Het nieuwe schoolgebouw voor basisschool Odyssee in Almere Poort is klaar. In de afgelopen 3,5 jaar werkte het team van Odyssee vanuit twee tijdelijke locaties. Komende maand verhuist de school naar het Homeruskwartier.

Lees verder >

 

Meer: Almere Stad